Een rijk verleden, een rijke smaak.

1927. Gilze was half zo groot als vandaag en er waren zeker veertien bakkerijen. Vromans Bakkers was een van die veertien bakkerijen.

De bakker kwam ’s morgens met zijn kar aan de deur om zijn brood te verkopen. Nol Vromans was een van die bakkers. Met zijn kleine bakkerijtje startte hij wat later uitgroeide tot een succesvol familiebedrijf.

Begin jaren zestig overleed de eerste bakker Vromans. Zijn zonen Jac en Cees werden direct van school gehaald om te komen helpen in de bakkerij.

In de jaren zeventig verdween de kar als “rijdende winkel” en kwamen klanten vooral naar de bakkerij toe voor hun verse brood. Ook begonnen de broers met verkoop aan derden, zoals andere bakkerswinkels en supermarkten.

Uitbreiding

Tot midden jaren tachtig werd het gebak in Baarle-Nassau gemaakt en het brood in Gilze. Daarna werd het bedrijf in tweeën gesplitst en gingen de broers – beide met hun zoon – hun eigen weg. Door de jaren heen zijn er op meerdere locaties winkels geopend. Momenteel heeft Vromans Bakkers 5 winkels. Vandaag de dag hebben Noll en zijn vrouw Simone de dagelijkse leiding over de bakkerij, zij worden bijgestaan door dochter Maartje.

Vromans Bakkers: negentig jaar ambacht

In de afgelopen negentig jaar is er veel veranderd bij Vromans Bakkers, maar de kwaliteit staat nog steeds als een huis. Dit is mede te danken aan het loyale team van de medewerkers, zowel in de bakkerij als in de verschillende winkels waarvan er vele al 25 jaar of langer in dienst zijn. Het assortiment is met de tijd meegegaan, evenals de ovens en andere apparatuur, maar het ambacht uit 1927 blijft U proeven.

 

Bakkerswinkel Jac Nieuwstraat 12

1915

Opa Nol Vromans

1930

Jaren 50

‘50

Opa en Oma Vromans

1953

Jaren 50

‘50

Corrie en Jack Vromans

‘50

Bakkerwinkel Nol Vromans Sn. Nieuwstraat 44

1958

Opening Nieuwe Bakkerij

1972

EFI

1993

Afdeling Transport

2016

Familie Vromans

2017