Ontdek onze bakkersgeschiedenis
Vromans Bakkers: sinds 1927 een begrip in ambachtelijk brood en gebak
Een rijk verleden, een rijke smaak
Vromans Bakkers in Gilze is al sinds 1927 dé bakker voor vers brood, ambachtelijk gebak en echte bakkerskwaliteit. Waar Gilze toen nog half zo groot was als nu, stonden er wel veertien bakkerijen in het dorp. Vromans Bakkers was een van die traditionele bakkerijen die is uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf.

De oorsprong van Vromans Bakkers
In de beginjaren trok bakker Nol Vromans met zijn bakkerskar door de straten van Gilze om vers brood aan huis te verkopen. Wat begon als een kleine bakkerij, groeide al snel uit tot een geliefde plek voor heerlijk brood en banket. Na het overlijden van de eerste bakker Vromans begin jaren zestig namen zijn zonen Jac en Cees het bedrijf over. Zij verlieten school om samen de bakkerij voort te zetten.

Groei en verandering in de jaren ’70 en ’80
In de jaren zeventig verdwenen de bakkerskarren en kwamen klanten naar de bakkerij voor hun dagelijkse verse brood en gebak. Daarnaast begon Vromans ook brood en banket te leveren aan andere bakkerswinkels en supermarkten in de regio. Tot halverwege de jaren tachtig werd het brood gebakken in Gilze en het gebak gemaakt in Baarle-Nassau. Daarna besloten de broers het bedrijf te splitsen en zelfstandig verder te gaan, elk met hun eigen zoon.

Vromans Bakkers
vandaag
Tegenwoordig heeft Vromans Bakkers drie bakkerswinkels in Gilze en Breda. Daarnaast is er een PostNL Servicepunt voor het verzenden van brieven en pakketten in onze winkel in Gilze. De dagelijkse leiding is in handen van Noll Vromans die het bakkersvak met liefde voortzet. Net zoals Nol dat ooit is begonnen. Al bijna 100 jaar staat Vromans Bakkers garant voor ambachtelijke kwaliteit. Het succes is mede te danken aan een hecht en loyaal team van medewerkers, waarvan velen al 25 jaar of langer in dienst zijn.
"Daar zijn wij best trots op!"
Hoewel de bakkerij met de tijd is meegegaan en gebruikmaakt van moderne ovens en apparatuur, proef je nog altijd het traditionele bakkersambacht uit 1927 in elk brood en ieder gebakje of taart. En daar zijn wij best trots op!
