Wat gebeurt er met de producten die aan het eind van de dag over zijn?

Vromans Bakkers gooit liever geen producten weg. Maar tegelijkertijd willen wij, tot sluitingstijd, elke dag weer, verse producten in onze winkels hebben liggen.

Dan blijven er dus dagelijks producten over.

Om ervoor te zorgen dat deze producten toch, veelal, een goede bestemming krijgen, hebben we hier aparte afzet kanalen voor en daarbij steunen wij verschillende initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan.

In twee van onze winkels, Gilze en Rijen werken we met de App TooGoodToGo. Hier kan men via de app een Magicbox aanschaffen, voor 1/3 van de daadwerkelijke winkelwaarde. Deze Magicbox kan aan het eind van de dag worden opgehaald en wordt gevuld met producten die over zijn gebleven. We proberen hier altijd een leuke gevarieerde box van te maken, maar het blijft altijd een verrassing wat er in de box zit.

In twee van onze winkels, Rijen en Breda Struyckenplein, verkopen wij, zoals de titel al zegt, brood van gisteren. Dit brood wordt aan het eind van de dag gesneden en verpakt, en ligt de dag erna in het Vromans van Gisteren Schap. Deze broden worden, afhankelijk van de oorspronkelijke winkelprijs, verkocht voor €1,- of €1,50

In Gilze is een grote locatie waar opvang wordt geboden aan asielzoekers. Brood wat over blijft uit onze winkels wordt aan het eind van de dag gesneden en als halfjes verpakt, deze gaan daarna de vriezer in. Vervolgens worden deze bevroren en tegen een gereduceerd tarief uitgeleverd aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Daarnaast worden verschillende kleinbrood soorten en zoetigheden (zonder slagroom) op een zelfde wijze aan hen uitgeleverd.

Wekelijks doen wij een schenking aan de Voedselbank van Gilze en Rijen. De broden en broodjes welke aan het eind van de dag over zijn, worden eveneens ingevroren en worden eens in de week door de Voedselbank opgehaald waarna zij de gezinnen hiermee kunnen gaan verblijden.

Ondanks de hierboven vermelde initiatieven, blijft er vaak toch nog wat brood over. Hiervoor hebben wij een vaste, kleine club, van mensen die deze producten opvoeren aan hun gezelschapsdieren.

Middels al deze initiatieven zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk producten weg gegooid moeten worden.

< terug