Heeft Vromans Bakkers 100% Volkorenbrood?

Jazeker! In ons assortiment hebben wij verschillende volkoren producten. In de warenwet is vastgelegd dat volkorenbrood gemaakt moet zijn van 100% volkorenmeel.

Binnen ons assortiment wordt het woord Volkoren vermeld in de namen van soorten waar dit voor geldt. Denk bijvoorbeeld aan Gelders volkoren bus, of Noll´s Passie volkoren.

Natuurlijk zijn er binnen ons assortiment ook broodsoorten die voor een groot gedeelte bestaan uit volkorenmeel, maar, wanneer dit geen 100% is, mag dit product de naam Volkoren niet dragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aantal meergranensoorten.

Waarom kiest men steeds vaker voor volkorenbrood?

Zoals gezegd wordt volkorenbrood gemaakt van volkorenmeel. Dit volkorenmeel kan van verschillende graansoorten worden vervaardigd. Wij werken voornamelijk met tarwevolkorenmeel. De tarwekorrel wordt in zijn geheel vermalen tot tarwevolkorenmeel, in dit meel zijn dus alle vezels en zemelen zoals van nature aanwezig in de korrel, vermalen tot volkorenmeel.

Volkorenbrood is, door deze hoge hoeveelheid vezels en zemelen het meest voedzame brood en zorgt voor een lang voldaan gevoel. Daarnaast heeft de aanwezigheid van deze hoeveelheid vezels en zemelen een positief effect op je darmflora. Door de aanwezigheid van eiwitten, vitamine B en ijzer verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker al door het eten van 3 volkoren boterhammen per dag.

< terug